Traditioneel Russische dranken

Wodka

Wodka Rusland Moskou

Hoe kan het ook anders maar in Rusland wordt Wodka het meest gedronken. Het is de meest populaire soort drank onder de russen. Ook in Moskou kun je er niet omheen in bijna iedere supermarkt vind je vaak wel honderden verschillende soorten flessen vodka met een gemiddelde percentage alcohohol van tussen de 40% a 70%. Uit onderzoek is gebleken dat een doorsnee Rus jaarlijks ongeveer 12 liter vodka drinkt. De prijs varieert veel maar gemiddeld betaal je voor een halve liter wodka 2.50 euro (190 roebel) maar er zijn ook liter flessen voor dit bedrag te koop.

Mors

Russische Mors

Dit drankje wordt gemaakt van rode bessen en water ook wordt er vaak honing en suiker toegevoegd. Het russische drankje Mors bevat normaal geen alcohol maar er kan ook een scheutje wodka toegevoegd worden.

Sbiten

Russische Sbiten

Een echt authentiek drankje uit Rusland is Sbiten. Deze is er ook met alcohol en een alcoholvrije variant en wordt gemaakt van honing en vele andere kruiden en specerijen. Al sinds de 16de eeuw is Sbiten zeer populair onder de Russen maar ook de de vele buitenlandse toeristen in Moskou zijn gek op dit drankje. Het wordt ook wel Russische Gluhwein genoemd.

Koffie en Thee

Russische Koffie en Thee

In Rusland zijn de mensen al eeuwen gek op koffie en thee en zo zijn er heel wat koffiehuizen en theehuizen te vinden in Moskou. Koffie wordt meestal met melk en suiker gedronken. Thee wordt vaak zonder enige toevoeging gedronken maar sommige doen er ook wat suiker in. En een lekkere zoet Russisch cakje of gebakje kan daarnaast ook niet ontbreken.

Russisch bier

Russische bier

Bier is op Wodka na de populairste drank in Rusland. er zijn vele verschillende soorten Russische bieren: Bruin bier, Blond bier, tarwebier, bier zonder alcohol zijn er verkrijgbaar. Het populairste biermerk in Moskou is Baltika met in totaal 9 verschillende soorten bieren. Ook Heineken bier is zeer populair geworden de laatste jaren in Rusland.