Eten in Moskou

Als je in Moskou bent moet je zeker is lekker uit eten gaan. In Moskou vind je wel meer dan duizend verschillende restaurants en bars met verschillende soorten keukens waar je heerlijk kunt eten. De keuze is enorm als je nou wilt genieten van heerlijke traditionele Russische gerechten of van Chinese of Mexicaanse gerechten alles is mogelijk. En de kwaliteit van de service in de restaurants van Moskou is niet te vergelijken met de service die je in Nederland of in Belgie krijgt. In de restaurants in Moskou wordt je altijd goed ontvangen en je krijgt alle aandacht van het personeel. De restaurants zelf zijn zelfs vaak luxueuzer dan die in Nederland of Belgie. De prijzen die je daar betaald zijn zeer verschillend, maar over het algemeen is Moskou zeer goedkoop.

Bekijk de beste restaurants in MoskouTraditioneel Russische gerechten

Deze Russische gerechten moet je abosoluut eens proberen als je in Moskou bent.

Plov

Plov

Het Russische gerecht Plov kent meerdere varianten, Het wordt meestal gegeten met rundvlees of gehakt en uien, wortelen, knoflook, paprika en verschillende soorten kruiden. Maar er zijn ook verschillende Vegetarische soorten met gedroogd fruit en verschillende groenten en specerijen.

Borsjt

Borsjt

Traditioneel russische Borsjt oftewel borsjtsj, borsch of borscht is een heerlijke rode bietensoep welke al honderden jaren zeer populair is onder de inwoners van Rusland. De soep wordt voornamelijk gemaakt van rode bieten, aardappelen, gehakt of rundvlees, uortels, uool, ui, en Bonen. Maar er zijn ook vegetarische soepen.

Kotleti

Kotleti

Dit gerecht wordt voornamelijk gemaakt van eieren, broodkruimels, aardappelen, rundergehakt, varkensvlees, of met kip. De kotleti is een soort Hamburger / Gehaktbal maar dan met een Russisch tintje.

Pelmeni

Pelmeni

Dit zijn een soort Russische dumplings van dun deeg welke in water of een bouillon worden gekookt. Gevuld met gehakt, kip, kalkoen, vis of met een gekruide champignongvulling.

Russische huzarensalade

Russische huzarensalade

Deze salade wordt aangemaakt met een franse dressing en de volgende ingredienten worden toegevegd. rundvlees, augurk, zilveruitjes, appel, doperwten, paprika, ham, ei, rode biet en mayonaise. Deze Russische huzarensalade is al sinds 1860 een zeer populair gerecht in rusland.

Blini

Russische Blini

Een Russische pannenkoek oftewel een Blini wordt meestal geserveerd met zure room, boter, kwark, caviaar, kaas, fruit, aardappel, vlees of vis. Het is een dunne pannekoek (blini) welke meestal gemaakt wordt van tarwebeloem of boekweitmeel.