Geld in moskou

Rusland is op zich een zeer goedkoop vakantie land. Moskou is iets prijziger maar tegenover Nederland is het zeer goedkoop.

Russische Roebel

De munteenheid van Rusland wordt ook wel Roebel (Ruble) genoemt. 1 euro is op het moment ongeveer 70 russische roebel waard. Dit zijn de munten en biljetten welke er gebruikt worden: Munten 1, 5, 10 en 50 kopeken, en 1, 2, 5 en 10 roebel en de Biljetten in 10, 50, 100, 500, 1000 en 5000 roebel.

Creditcard

Je kunt tegenwoordig bijna overal betalen in Moskou met een creditcard. De meest gebruikte creditcards in Moskou zijn Visacard, Mastercard, en American express. Houdt er wel rekening mee dat het gebruik van een card meestal niet gratis is en hier een kleine toeslag voor wordt gerekend.

Pinautomaten

Je vindt in in Moskou wel meer dan 100 verschillende pinautomaten welke verdeeld over de stad zijn. De benaming van een pinautomaat in het russisch is ook wel Bankomat / Atm genoemd.

Geld wisselen op straat

Waarschijnlijk zul je ook zwartwisselaars tegenkomen, dit zijn mensen welke je op straat aanspreken om dollars of euro's om te wisselen naar roebels. Pas op dat je niet belazert wordt en de Wit russische valuta in handen krijgt welke niets waard is.