Prijzen in Moskou

Hotel prijzen

Een gemiddeld goed 4 sterren middenklasse hotel kost in Moskou 40 a 50 euro per persoon per nacht. de luxere 5 sterren hotels beginnen rond de 75 tot 200 euro per nacht. Maar af en toe zijn er wat leuke hotel lastminutes aanbiedingen te boeken voor hele lage prijzen.

Restaurants

Gemiddeld betaal je in een normaal Restaurant rond de 6 a 12 euro per personen. In een luxer restaurant betaal je voor een 3 gangen menu betaal tussen de 15 en 25 euro.

Mcdonalds

Ook Mcdonalds is zeer populair in Rusland. Je vind er maarliefst meer dan 170 vestigingen in een straal van 50 km rondom Moskou. In geheel Rusland zijn er op dit moment 632 verschillende Mcdonalds in honderden russische steden.

Bier

Een lokaal biertje kost rond de 1 euro, een geimporteerde ongeveer 2 euro.

Frisdrank

Voor een blikje Coca cola of Pepsi betaal je in de supermarkt rond de 70 euro cent. Voor een 2 liter fles rond de 1 euro en 30 cent.

Water

Een flesje water kost rond de 50 eurocent.

Sigaretten

Een pakje Marlboro kost rond de 1 euro en 70 cent. Winston rond de 1 euro en 30 cent. Maar dit is waarschijnlijk binnenkort afgelopen ergens in 2019 wordt er een nieuwe wet aangenomen dat sigaretten in Rusland 2x zo duur maakt.

Theater

Voor een stoel in de lagere klasse bij het Opera of Ballet in het Theater betaal je een paar euro per persoon, voor een redelijkgoede stoel betaal je tussen de 20 en 40 euro. Wil je gebruik maken van de beste stoelen of een balkon voor je eigen alleen dan ben je toch gauw minimaal rond de 100 euro per persoon kwijt.

Bioscoop

Voor 5 euro per persoon heb je een ticket waarmee je de nieuwste Russische films kunt bekijken.

Taxi

Een taxirit in Moskou begint met een start tarief van gemiddel 2 euro daarna geld er een kilomterprijs van 20 a 30 cent per gereden kilometer.

Tram, Bus, of Trollybus

Een enkele rit kost ongeveer 60 eurocent.

Metro

Een kaartje voor de metro kost 70 eurocent. Er zijn ook universele strippenkaarten verkrijgbaar voor welke je ook voor de tram, bus, en trollybus kunt gebruiken.