Taxi Moskou

Tegenwoordig wordt Moskou overspoeld door vele verschillende goedkope taxi's welke 24 uur per dag beschikbaar zijn. Als je opzoekt bent naar een taxi in moskou kun je deze vinden op een van de vele verschillende taxi standplaatsen welke over de stad verdeeld zijn. Of je houd er gewoon een aan door je hand op te steken als je een taxi ziet rijden.

Het is in Moskou heel normaal om van te voren een prijs af te spreken zodat de meter niet aangezet hoeft te worden. Zo voorkom je ongewenste verassingen en dit heeft ook het voordeel dat de taxi chauffeur geen langere route neemt en je een rondreis Moskou te zien krijgt op je eigen kosten.

Houdt er wel rekening mee dat sommige taxi chauffeurs geen of gebrekking engels spreken dus het is erg handig om bijvoorbeeld een kaart van de stad bij je te te hebben (op uw telefoon bijvoorbeeld) met de locatie van uw bestemming erop zodat u deze kunt aanwijzen.

Taxi prijzen

Met een start tarief van 2 euro en daarna 20 a 30 cent per gereden kilometer is een taxi in Moskou is vele malen goedkoper dan in Nederland. Het wacht tarief per uur komt ongeveer neer op 8 euro.

Officiele en onofficiele taxi's

Vroeger reden officiele taxi's in moskou bijna altijd rond in het geel met een zwartgeblokt dak. Tegenwoordig is dit niet meer het geval maar u vindt nog wel vaak deze kenmerken terug in het hedendaagse beeld.

Uber taxi in Moskou

Inmiddels heeft Uber zijn intrede hier ook ook gemaakt en is zeer populair geworden in Moscow als taxi service.