Visum Rusland

Vergeet je visum naar Rusland niet!


Als je gaat reizen heb je een geldig reisdocument nodig, of dit nu een identiteitskaart of een paspoort is. Maar voor sommige landen heb je ook een visum nodig. Een van die landen is Rusland. Daarbij is het van belang om te vermelden wat het doel is van je reis naar Rusland. Er zijn namelijk verschillende soorten visa en je moet aanvinken welke voor jou van belang is.

Hoe en waar vraag je het visum voor Rusland aan?

Om je visum voor Rusland aan te vragen moet je bij de ambassade van Rusland in Den Haag zijn. Maar grotendeels kun je dit ook online regelen. Dit kan je zelf regelen, maar kan bijvoorbeeld ook via organisaties, als de ANWB. Zorg dat je dit op tijd doet, want de aanvraag is niet gelijk verwerkt en kan vertraging op lopen. Zorg dat je minimaal een maand van tevoren je visum aanvraagt. De verwerkingstijd bedraag vijf tot tien werkdagen. Dit is ook afhankelijk of je bent uitgenodigd om in Rusland te komen.

Wat zijn vereisten voor het aanvragen van een visum?

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen wil je een visum voor Rusland kunnen aanvragen. Op de eerste plaats is het belangrijk dat je een geldig reisdocument hebt die minstens de komende zes maanden nog geldig is. Daarnaast moet je natuurlijk het aanvraagformulier voor je visum voor Rusland invullen. Beantwoord alle vragen die er op het vragenformulier gevraagd worden. Je moet de vertrek en aankomstdatum van je reis invullen. Voeg een pasfoto toe. Ook heb je een Ruslandverklaring van je zorgverzekering nodig. Dat houdt in dat je in Rusland verzekerd bent tegen ziektekosten. Je hebt dit nodig om een visum voor Rusland te krijgen.

Zijn er kosten verbonden aan het visum?

Ja, er zijn kosten verbonden voor het aanvragen van je visum. De kosten zijn ongeveer 65 euro. Daar kunnen eventueel nog kosten bij komen als servicekosten, als je visum per post moet worden teruggestuurd. Ook kan het zijn dat er een spoedaanvraag voor je visum gedaan moet worden en dan kost het je ook wat extra's. Er zijn ook andere partijen die je willen helpen met de aanvraag, maar daar worden ook vaak kosten in rekening voor gebracht. Houd daar rekening mee. Je weet inmiddels iets meer over het aanvragen van een visum voor Rusland. Er komen wel wat dingen bij kijken, dus begin op tijd met je aanvraag. Wil je het niet zelf doen of is dat lastig, kijk op internet of ga langs een reiswinkel. Zij kunnen je altijd helpen.